MNEME
DESIGN
DESIGN
TEAM
MNEME
FUNDRAISING
FUNDRAISING
TEAM
MNEME
EXPERIENCE
EXPERIENCE
TEAM
MNEME
MEDIA
MEDIA
TEAM
MNEME
PRODUCTION
PRODUCTION
TEAM
MNEME
SPEAKERS
SPEAKERS
TEAM
MNEME
DEVELOPER
DEVELOPER
TEAM
MNEME
SPECIAL THANKS

Τι είναι το TEDxNTUA;

Το TEDxNTUA είναι ένα συνέδριο που περιλαμβάνει ομιλίες γύρω από την εκλαϊκευμένη επιστήμη, την τέχνη, και τα κοινωνικά ζητήματαιστορίες που εμπνέουν, καθώς και πολυδιάστατα workshops και παραστάσεις. Τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και απευθύνεται κυρίως στην κοινότητα του πανεπιστημίου αλλά και στις ευρύτερες φοιτητικές και τοπικές κοινότητες της Αθήνας.

Η οργανωτική μας ομάδα αποτελείται από εθελοντές φοιτητές, κυρίως του ΕΜΠ, που ασπάζονται τη φιλοσοφία της κοινότητας του TED για "ιδέες που αξίζει να διαδοθούν". Η φιλοδοξία μας σαν ομάδα είναι να αναπτύξουμε την εκδήλωση σε μία πλατφόρμα όπου θα μπορούν να ακουστούν οι φωνές ατόμων που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Όπου τα μέλη της κοινότητας θα μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και να πυροδοτούν γόνιμες συζητήσεις για τις κοινές μας ανησυχίες, όπως η μηχανική και ο ρόλος της στο χτίσιμο μίας καλύτερης και πιο συμπεριληπτικής κοινωνίας.

Από την αρχή του εγχειρήματος το 2015, τα μέλη της φοιτητικής κοινότητας έχουν δείξει σταθερά τη στήριξή τους, συμμετέχοντας τόσο ως θεατές όσο και ως εθελοντές. Έτσι, έχουν βοηθήσει να καθιερωθεί το TEDxNTUA σαν θεσμός και μας έχουν εμποτίσει με αίσθημα ευθύνης απέναντί τους. Για να επιτευχθεί αυτό, αποτελεί σημαντικό στοιχείο η συνεχής προσπάθειά μας να παρέχουμε μία εκδήλωση ανοιχτή προς όλους χωρίς αντίτιμο, με τη βοήθεια των συνεργατών μας.

Το TEDxNTUA έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από χορηγούς, όπως εταιρίες, οργανισμούς ή ευεργέτες. Τελεί υπό την επίβλεψη καθηγητών του ΕΜΠ και ανήκει θεσμικά στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ.

Τι είναι το TED;

Το TED είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφοσιωμένος σε Ιδέες που Αξίζει να Διαδοθούν. Ξεκινώντας ως τετραήμερο συνέδριο στην Καλιφόρνια 30 χρόνια πριν, το TED έχει μεγαλώσει για να υποστηρίξει την αποστολή του με πολλαπλές πρωτοβουλίες. Τα δύο ετήσια συνέδρια TED προσκαλούν τους καλύτερους στοχαστές του κόσμου για να μιλήσουν 18 ή λιγότερα λεπτά. Πολλές από αυτές τις ομιλίες προσφέρονται δωρεάν στο κοινό, στο TED.com.

Μεταξύ των ατόμων που έχουν υπάρξει ομιλητές του TED είναι και ο Bill Gates, η Jane Goodall, η Elizabeth Gilbert, ο Sir Richard Branson, η Nandan Nilekani, ο Philippe Starck, η Ngozi Okonjo-Iweala, ο Sal Khan και ο Daniel Kahneman.

Το ετήσιο συνέδριο TED πραγματοποιείται κάθε άνοιξη στο Βανκούβερ, στη Βρετανική Κολομβία. Οι πρωτοβουλίες του TED σε θέματα κοινωνικής δικτύωσης, περιλαμβάνουν το TED.com, όπου οι νέες ομιλίες δημοσιεύονται καθημερινά, υποτιτλίζονται και εφοδιάζονται με διαδραστικά transcripts από το Open Translation Project, και την εκπαιδευτική πρωτοβουλία TED-Ed. Το TED έχει καθιερώσει το ετήσιο TED Prize, όπου εξέχοντες υποψήφιοι με μια ευχή να αλλάξουν τον κόσμο βοηθούν στη μετατροπή των ευχών τους σε πράξεις, το TEDx, το οποίο υποστηρίζει πρόσωπα και ομάδες στη διοργάνωση τοπικών, αυτόνομα οργανωμένων εκδηλώσεων στο στυλ του TED σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και το πρόγραμμα TED Fellows που βοηθάει πρωτοπόρους που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο να ενισχύσουν τον αντίκτυπο των αξιοσημείωτων έργων τους, όπως και των δραστηριοτήτων τους.

Τι είναι το TEDx;

Στο πνεύμα των Ιδεών που Αξίζει να Διαδοθούν, το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών, αυτόνομα οργανωμένων εκδηλώσεων που φέρνουν τους ανθρώπους μαζί για να μοιραστούν μια εμπειρία TED. Σε μια εκδήλωση TEDx, τα βίντεο των ομιλιών TED και οι ζωντανοί ομιλητές συνδυάζονται για να προκαλέσουν βαθιά συζήτηση και σύνδεση. Αυτές οι τοπικές, αυτόνομα οργανωμένες εκδηλώσεις ονομάζονται TEDx, όπου x = ανεξάρτητα οργανωμένη εκδήλωση TED.

Το συνέδριο TED παρέχει γενικές οδηγίες για το πρόγραμμα TEDx, αλλά τα μεμονωμένα γεγονότα TEDx είναι αυτόνομα οργανωμένα (σύμφωνα με ορισμένους κανόνες και κανονισμούς).