

Uri Shanas
Kαθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Haifa-Oranim & ιδρυτής και CEO του This is My Earth (TiME)
Βιογραφικό:
Ο καθηγητής Uri Shanas έλαβε Ph.D. στη Ζωολογία από το Πανεπιστήμιο του Tel Aviv. Ακολούθησε μεταδιδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Columbia, εντάχθηκε στο Τμήμα Βιολογίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου της Haifa, στην πανεπιστημιούπολη Oranim, στο Ισραήλ, και έγινε επίκουρος λέκτορας και ερευνητής στο Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Μελετών Arava.
Δημοσίευσε περισσότερες από 60 εργασίες σε εγκεκριμένα περιοδικά και υπηρέτησε ως επικεφαλής του τμήματος μεταξύ 2009-2013. Το 2007 ήταν επισκέπτης ακαδημαϊκός στο Πανεπιστήμιο Massey της Νέας Ζηλανδίας και κατά την περίοδο 2014-15 ήταν επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Portland State . Επιπλέον, όσον αφορά την ακαδημαϊκή του δράση, ασχολείται ενεργά με τη διατήρηση της φύσης στο Ισραήλ. Υπήρξε συνιδρυτής της Ένωσης του Ισραήλ για την Προστασία του Περιβάλλοντος και υπηρέτησε για έξι χρόνια στο διοικητικό συμβούλιο της Κοινότητα Προστασίας της Φύσης και στο διοικητικό συμβούλιο του κυβερνητικού Εθνικού Πάρκου και της Αρχής Αποθεμάτων, προεδρεύοντας της επιστημονικής επαγγελματικής επιτροπής.
Επιπλέον, υπήρξε μέλος σε διάφορες επιτροπές, συμπεριλαμβανομένων των MAB (UNESCO) και LTSER, και προήδρευσε της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Ισραηλινού Κόμματος Πράσινου Κινήματος. Το 2016 ίδρυσε τον διεθνή οργανισμό This is My Earth (TiME), ο οποίος αγοράζει και προστατεύει εδάφη hotspot της βιοποικιλότητας σε όλο τον κόσμο και ανέπτυξε ένα επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα K-12 βασισμένο στην πλατφόρμα TimeME.
Το ενδιαφέρον του Δρ. Shanas για τα περιβαλλοντικά ζητήματα εκτείνεται από τις μακροπρόθεσμες μελέτες της βιοποικιλότητας στα σύνορα της Ισραηλινής Ιορδανίας, έως τη συμπεριφορά των χωροκατακτητικών ειδών, συμπεριλαμβανομένων των nutria και των αγριόχοιρων. Αυτή τη στιγμή είναι ενεργός πρόεδρος της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης This is My Earth (TiME), η οποία μέχρι στιγμής κατάφερε να προστατεύσει εδάφη βιοποικιλότητας του Αμαζονίου, της Καραϊβικής, της Κολομβίας, της Βραζιλίας, της Κένυας και του Εκουαδόρ, ενώ προσελκύει χιλιάδες παιδιά και ενήλικες από όλο τον κόσμο στη δράση για τη διατήρηση της φύσης.